BL5KyuV našem Aikido športnem klubu Krim smo konec junija 2016 zaključili z treningom aikida. To šolsko leto je bilo s strani otrok iz zadnje triade bolj slabo obiskano, tisti, ki pa so pri nas trenirali pa so v večini vadbo z odhodom v srednjo šolo opostili. Verjetno je aikido kot samoobrambna veščina slabše prepoznana v predmestjih, kot pa v večjih mestih, poleg tega pa je tudi osveščenost staršev manjša, saj je to ena redkih veščin, ki je namenjena obvladovanju nasprotnika brez povzročanja večjih bolečin in poškodb, kjer nasprotniku porušimo ravnotežje, ga spravimo na tla ter ga imobiliziramo. Zato je aikido zelo primeren tako za mladostnike pri koncu zgodnje adolescence (12-14let) kot tudi za starejše in odrasle. Glede na čas, ki prihaja je bolj primerno nasprotnika umiriti, kot pa da ga v paniki in strahu poškodujemo za kar smo lahko tudi kazensko odgovorni. Poleg tega pa na treningih aikida izpopolnjujemo svoje gibalne sposobnosti ter duhovno rast, kot je: samozavest, samodisciplina, samoodgovornost, samokontrola ter se počasi pripravljamo na mirno reševanje konfliktov, ki so sestavni del življenja. Aikido je veščina, s katero je potrebno živeti in se je ne da pridobiti v enem letu. Ko pa jo enkrat začutimo, pa je sestavni del našega življenja. Prav tako je iz naslova poškodb pri aikido mnogo manj poškodb, kot pri ostalih ekipnih športih, saj je vadba zasnovana v parih, kjer se izvaja trening po določeni proceduri in ni nepričakovanih naletov, odrivanja, spotikanja in podobnih težav.
TK3KyuTudi v tem šolskem obdobju smo opravili nekaj izpitov, od katerih sta dva - Boštjan in Luka od rednih vadečih opravila izpit za 5 Kyu ter dva - Tibor in Ksenja, ki vestno in redno trenirata izpit za 3 Kyu. Bilo je še nekaj vadečih, ki so se menjali in niso bili redni obiskovalci.
Upamo in želimo, da bo v naslednjem šolskem obdobju prisotnih več rednih obiskovalcev, tako mladostnikov kot odraslih, saj je to dobra naložba za kasnejše starostno obdobje ter za varno in uspešno življenje. Pri vadbi aikida posvečamo pozornost ne samo na samo strokovnost veščine temveč je velik povdarek na začetnem dinamičnem ogrevanju ter izboljšanju gibljivosti, na koncu vadbene enote pa sledi primerno sproščanje in znižanje tonusa utrujenih mišic, kar pripomore k boljši regeneraciji, dobremu počutju ter zvišanju motivacije za nadajlnje treninge.

Lep aikido pozdrav !!!!!

Translate

 

Logotip

 

Lokacija treningov

Treningi se izvajajo v okolici Ljubljane, na Igu in Škofljici.

zemljevid
Klikni na sliko za povečavo.