Aikido športni klub Krim sledi tradicionalni organizaciji svetovne aikido zveze "AIKIKAI", in principom učenja svetovnega sedeža Aikida v Hombo Doju v Tokyu na Japonskem. Treniramo po sistemu velikega svetovnega mojstra aikida "Christian-a Tissier-a Shihan 8° Dan Aikikai v Tokyu" iz Francije in njegovih učencev kot so ; Bruno Gonzalez, Michel Erb, Pascal Guillemin, Fabrice Croize, ...

                              

       Christian Tissier                 Michel Erb                 Bruno Gonzalez              Pascal Guillemin                 Fabrice Croize

V našem klubu smo se odločili, da se bomo vadečim, kateri nam bodo izkazali zaupanje in se bodo včlanili v naš klub posvetili maksimalno, tako na področju športne rekreacije kot samega aikida kot borilne veščine. To pomeni, da bomo posvetili veliko pozornost že na samem začetnem delu treninga, kjer je pomembno, da se vadeči primerno ogrejejo in se razgibajo. To pomeni, da je potrebno v začetnem delu vadbe oziroma treninga pripraviti telo na takšno raven delovanja mišičnih skupin, sklepov ter ostalega telesnega sistema, ki je potreben za glavni del treninga, da je le ta bolj učinkovit in napreden ter da se izognemo kakršni koli možnosti, da bi prišlo do poškodbe med samim treningom. V glavnem delu vadbe bomo posvetili več časa gibanju in osnovnim korakom v aikidu, pravinem izvajanju osnovnih padcev ( ukemi ), pravilnosti in stabilnosti našega stava ter seveda začetnimi tehnikami, ki jih bo kar veliko. Zaključni del treninga pa bo namenjen sproščanju in statičnem raztezanju vadečih, kjer se mišice, ki so bile izpostavljene mnogim krčenjem raztegnejo in sprostijo.


Tudi na področju samega aikida kot borilne veščine je potrebno slediti trendom in napredovanju, za kar je v našem klubu zelo dobro poskrbljeno. Poleg rednih treningov, ki se odvijajo pri nas, državnimi seminarji in yudansha treningi ( treningi za nadaljevalce od 1 Dan stopnje naprej ) se v našem klubu udeležujemo profesionalnih seminarjev v Franciji pod vodstvom svetovno znanega mojstra aikida "Christian-a Tissier-a Shihan 8°Dan Aikikai v Tokyu", kateri so namenjeni predvsem nadaljevalcem ter trenerjem klubov po vsem svetu.To so tedenski seminarji, kjer se dela z orožjem ( Boken - lesen meč, Jo - lesena palica, tanta - lesen nož ), večino treninga pa se posveča sami izvedbi tehnike in detajlom, ki jih je veliko. Poleg tega se udeležujemo številnih seminarjev po evropi, ki so eno, dvo ati trodnevni prav tako pod vodstvom Christian-aTissier-a ali njegovih učencev, ki imajo stopnjo 5 in 6 Dan.

Ne smemo pozabiti na ustanovitelja in predsednika Aikido športnega kluba Krim, ki je tudi glavni trener, da je v letošnjem letu pri Christian-u Tissier-u opravil izpit za stopnjo Nidan - 2 Dan Aikikai in je trenutno edini v Sloveniji, ki je to napredovanje dosegel pri svetovno znanemu mojstru aikida, kar mu je v veliko čast in ponos ter upanje, da bo z nadaljnim obiskovanjem njegovih seminarjev tudi pri njemu napredoval v višje stopnje. Ta odločitev je bila potrebna zaradi ustanovitve našega kluba, v katerem želimo biti tehnično izpopolnjeni in prenašati kvalitetno tehniko na naše bodoče začetnike in nadaljevaljce.

Nekaj povezav Christian-a Tissier-a in njegovih učencev:

Christian Tissier Seminar in The 11th International Aikido Congress
Aikido:Christian Tissier Shihan in Wegimont / Belgium
Christian Tissier Bercy 2005
Interview Christian Tissier March 2013
Christian Tissier in Soumagne / Belgium 2013

Michel Erb à Rosheim 02.2011 Aikido et Ken
Miichel Erb: Aikido Seminar im Budocenter Wien

Bruno Gonzalez 2012
Aikido: Bruno GONZALEZ and Pascal GUILLEMIN

Pascal Guillemin (5th dan aikido), Poznań / Poland
Guillemin Pascal Seminar In Greece 02/2008

Translate

 

Logotip

 

Lokacija treningov

Treningi se izvajajo v okolici Ljubljane, na Igu in Škofljici.

zemljevid
Klikni na sliko za povečavo.