Aikido treningi na osnovni šoli Ig potekajo že od polovice septembra tako za otroke, kot za odrasle. Vadba za mlajše otroke od 8 do 12 leta starosti poteka vsak ponedeljek in četrtek med 17,15 in 18,00 uro, za starejše otroke od 12 do 16 leta in odrasle pa od 18,00 do 19,00 ure. Za vse nadaljevalce in tiste začetnike, ki bi želeli še kaj več, pa je se trening nadaljuje do 19,45 ure.

Glede na to, da trenutno v šoli ni Juda za otroke in da je Aikido v določenih principih podoben tej borilni veščini, le da tukaj ni tekmovalnosti in napadalnosti, temveč gre zgolj za samoobrambo in povdarek na gibalnih sposobnostih, kot so gibljivost, koordinacija, preciznost, ravnotežje, hitrost in moč, bi lahko to nadomestili z japonsko veščino Aikido. Ker je za otroke zelo pomembno, na kakšen način te sposobnosti pridobivajo, bi bil tak trening za njih zelo koristen in seveda primeren, saj bi lahko pridobili veliko sposobnosti, ki so pomembne za nadaljnji razvoj telesa in samodiscipline.

Zato vabimo vse zaiteresirane otroke, da se oglasijo na urah treninga in da poiskusijo na parih urah vadbe, če bi jim to odgovarjalo. Seveda pa lahko  s seboj pripeljejo tudi starše, katerim to prav gotovo ne bi škodilo.

Lep Aikido pozdrav ! ! ! ! !

   

Translate

 

Logotip

 

Lokacija treningov

Treningi se izvajajo v okolici Ljubljane, na Igu in Škofljici.

zemljevid
Klikni na sliko za povečavo.