Mednarodni seminar v mestecu Extertal v Nemčiji, ki je potekal od 12 do 17.10.2014 pod vodstvom svetovnega mojstra Aikida - Christian Tissier, Shihan, 7° Dan Aikikai v Tokyu, katerega smo se udeležili tudi iz našega Aikido Športnega Kluba Krim se je uspešno zaključil. Prikazano nam je bilo veliko novih naprednih tehnik, ki so bolj direktne in nam ne vzamejo preveč časa ter so še bolj učinkovite in nam omogočajo še hitrejši nadzor nad nasprotnikom oz napadalcem.
Predstavljeno nam je bilo tudi nekaj novih kat, ki se izvajajo z Bokenom ( leseni meč ) katere se trenirajo v paru. Ko pa se bo v našem klubu nivo vadečih malo povzpel, bomo začeli tudi z osnovnimi tehnikami in zamahi s tem orožjem, da bodo vadeči kot prvo dobili malo občutka in sproščenosti, kar bomo kasneje popestrili z prvimi katami.
Še vedno ste vabljeni vsi, ki bi radi spoznali to zanimivo japonsko samoobrambno veščino in ki bi radi naredili nekaj za svoje telo na področju gibalnih in motoričnih sposobnosti, da se nam pridružite na vadbi Aikida kot športna rekreacija ali kot samoobrambna borilna veščina, kjer ni tekmovanja in premagovanja drugega, temveč je le napredovanje in duhovna rast, ki je primerna za oba spola vseh starosti, ker pri tem ne rabimo moč, temveč samo usklajenost telesa in duha tako, da se v pravem trenutku nasprotniku izmaknemo in ga s pravilnimi gibi spravimo iz ravnotežja ter ga položimo na tla.

Poskusite in ne bo vam žal. Je pa res, da v parih treningih še ne boste dobili pravega občutka, za kaj gre pri Aikidu, temveč bo za to potrebno malo več časa in vztrajnosti.
i
Lep Aikido pozdrav !!!!!

Translate

 

Logotip

 

Lokacija treningov

Treningi se izvajajo v okolici Ljubljane, na Igu in Škofljici.

zemljevid
Klikni na sliko za povečavo.