V našem Aikido športnem klubu Krim smo v četrtek 20.02.2014 prvič uspešno opravili izpite z 5 Kyu za kar je bilo potrebno le nekaj dobre volje in dokaj redno obiskovanje treningov, ki so potekali dobre tri mesece.  S tem so naši vadeči potrdili, da se da ne glede na spol in starost narediti veliko za svoje zdravje tako na področju gibalnih in aerobnih sposobnosti, koordinacije, fizične pripravljenosti in ostalih pomembnih stvari za zdravo življenje, kakor tudi za svojo varnost pri pravilnem padanju in morebitni samoobrambi.

V tem času vadbe so naši obiskovalci spoznali nekaj osnov aikida, kot so padanje naprej in nazaj ( Mae ukemi in Ushiro ukemi ) ter nekaj začetnih tehnik (Ikkyo, Shiho nage, Irimi nage, Tenchi nage, Kokyuho ), katere so osvojili brez večjih težav. Pretežno se treningi odvijajo v parih, kjer eden od partnerjev izvaja tehniko ( to je Tori ), drugi pa izvaja napad ( to je Uke ). Pri samem delu je pomembno, da se partnerja ne vleče, poriva ter ga ne lomimo ( to pomeni, da se gibamo sproščeno in tehniko izvajamo predvsem  z krožnimi gibi, s čemer ne pritiskamo na zapestje, komolec ali ramo ).

Zahvala tudi našemu članu in  inštruktorju Andreju Bizjak, 1° Dan Aikikai, ki se je udeležil pred izpitnega treninga in samih izpitov.

Tukaj si lahko ogledate nekaj fotografij iz samega izpita ter tudi Youtube posnetek, ki je bil narejen z namenom, da si bodo lahko vsi, ki jih ta borilna oziroma samoobrambna veščina zanima in nimajo predstave, kako to na samem začetku poteka ogledali in se prijavili za novi trimesečni tečaj Aikida, ki se bo začel v začetku marca 2014. V tem trimesečnem tečaju lahko vsak spozna, če je ta veščina primerna za njega in če je pripravljen narediti kaj zase in za svoje zdravje. V ta tečaj so vabljeni tako otroci kot odrasli.
V kolikor se bo prijavilo večje število otrok od 7 do 12 leta, bomo za njih organizirali posebno skupino. Cene samega trimesečnega tečaja bodo objavljene na naši strani pred začetkom le tega.
 

  


            

Čestitke vsem trem aikidokam Simoni, Jaku in Urošu za uspešno opravljen izpit za 5 Kyu Aikida smer Aikikai

 

Translate

 

Logotip

 

Lokacija treningov

Treningi se izvajajo v okolici Ljubljane, na Igu in Škofljici.

zemljevid
Klikni na sliko za povečavo.