Novi začetni tečaj Aikida

V začetku marca 2014 bomo v Aikido Športnem Klubu Krim zopet organizirali trimesečni tečaj aikida za začetnike tako, da se čimprej prijavite na naši spletni strani oziroma nam pošljite mail na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. zaradi prilagoditve glede na starost prijavljenih. V naš klub ste vabljeni tudi mlajši osnovnošolci od 7 do 12 leta starosti. V kolikor bo dovolj zanimanja, bomo za vas naredili svojo skupino mlajših začetnikov.
Zato bo najbolje, da se že v mesecu februarju oglasite in se nam za kakšen teden pridružite brez obveznosti, da vidite, če vam bo to ustrezalo. V kolikor nimate varstva za starše, jih lahko pripeljete s seboj na trening.
Prav tako ste vabljeni tudi ostali dijaki, študentje in seveda odrasli, saj bi bilo malo znojenja primerno za vse generacije s čimer bi naredili nekaj koristnega in zdravega za svoje telo.
Tukaj si lahko ogledate posnetek, kaj je aikido po letih uspešnega treninga, katerega mojster je Christian Tissier, Shihan, 7° Dan Aikikai iz Francije, kateremu sledi tudi naš klub.

Vabljeni prav vsi !!!!!!!!


Priprave na prvi izpit v Aikido Klubu Krim

V našem klubu tudi v  novem letu 2014 uspešnno nadaljujemo s treningi aikida. Sedaj nas je že malo več, tako deklet kot tudi fantov različnih starosti in upamo, da se bo število obiskovalcev večalo pa čeprav počasi. Sedaj je čas, da se vsi začnete zavedati, da je športna rekreacija in sam aikido zelo dobro izhodišče, da naredite nekaj za svoje telo v okviru svojih zmogljivostii, tako na področju gibalnih sposobnosti, krepitvi mišičnih skupin in vzdržljivosti, kakor tudi na področju samozavesti, koordinacije ter preciznosti. Zato vas vabimo, da se udeležite za teden ali dva naših treningov brez obveznosti in mogoče boste našli nekaj zase in za svojo dušo. Prostor je dovolj velik, prekrit z blazinami in lepo ogrevan, poleg tega pa so na raspolago tudi garderobe ter tuši.

PS: treba je poudariti, da se naši dosedanji vadeči že uspešno pripravljajo za prvi izpit, 5 Kyu, ki bo potekal nekje konca naslednjega meseca in upajmo, da ga bodo tudi uspešno opravili. Na naši strani pa si lahko ogledate napredovanja, kaj je potrebo za prvo stopnjo oziroma 5 Kyu.

Prebili smo led in uspešno začeli z začetnimi treningi Aikida v občini Ig

Treningi sedaj potekajo že po ustaljenem urniku in sicer ob ponedeljkih in četrtkih med 17,30 in 19,30 uro. Ker trenutno še ni veliko vadečih, imamo vadbo skupaj ( starejši otroci in odrasli ) zaradi česar je trening daljši kot eno polno uro ( eno in pol do dve ure ). Ko pa se bo število povečalo, bomo treninge razdelili v dve skupine, kot je to napisano na naši strani.

Ker  so dnevi krajši in hladnejši je mogoče čas, da se odločite za športno aktivnost v prostorih, kjer je topleje in prevladuje predvsem dobro športno vzdušje. Vabljeni ste vsi: otroci, mladina, odrasli in predvsem nežnejši spol, ki te aktivnosti ne poznate in vas bo morda pritegnilo, da naredite nekaj zase na področju športne rekreacije in aikida kot obrambna vrlina. Naši treningi so razdeljeni na tri osnovne dele, kjer se najprej dobro ogrejemo - dinamične raztezne vaje, nato se učimo varnega padanja, ki vam bo koristilo tudi v življenju, treniramo obrambne tehnike aikida, naredimo tudi kakšne vaje za kondicijo in mišice ter nazadnje še vaje za psihofizično in telesno umiritev po naporni vadbi.
 
C in nam se pridružite za teden ali dva brez vsakih obveznosti, da spoznate, kaj sploh je aikido in kako lahko vpliva na vas kot obrambna veščina ali kot športna rekreacija, kjer lahko naredite veliko zase na področju gibalnih sposobnosti, kot so: moč, koordinacija, hitrost, ravnotežje in preciznost. Glede same tehnike Aikida smo trenutno edini klub v Sloveniji, ki sledi izrecno svetovnemu mojstru aikida iz Francije - Christian Tissier, Shihan, 7° Dan Aikikai iz Tokia ki je tudi Sensei našega ustanovitelja in glavnega inštruktorja, ki je v letošnjem letu edini iz Slovenije s soglasjem Aikikai Zveze Slovenije opravil pri njemu izpit za stopnjo Nidan. Poleg tega smo bili prisotni v letošnjem letu na njegovih seminarjih kar cca 150 ur, kar si lahko ogledate na našem blogu.Tako ga redno obiskujemo že od leta 2009.

Malo spodbude za začetnike v Ižanski in Škofljiški regiji !!!!!!

V našem klubu smo se odločili, da naredimo popust za začetnike tako, da organiziramo trimesečni tečaj aikida za otroke in odrasle po ugodnejši ceni in sicer:

  • Osnovnošolcii od 6 do 9 razreda za ceno 40,00 €
  • Študenti in dijaki za ceno 60,00 €
  • Odrasli za ceno 70,00 €
Tečaj se bo začel četrtega novembra na Igu in bo trajal do konca januarja 2014. Po zaključenemu tečaju bodo vsi vadeči, ki bodo dokaj redno obiskovali treninge in bodo uspešno opravili prvi preizkus znanja iz aikida, prejeli diplomo oziroma spričevalo o uspešno opravljenemu izpitu za prvo stopnjo.
V času tečaja bo vsak med vami lahko ugotovil, ali je aikido za vas primern in obenem tudi koristen na področju tako športne rekreacije kot tudi na področju aikida kot borilna oziroma samoobrambne veščine.
Vadnino za trimesečni tečaj je potrebno poravnati do 10.11.2014. Prav tako je potrebno poravnati do desetega v rednem mesecu vadnino za redne tečaje. Od 01.11.2014 dobite v podpis vsi prijavljeni vpisni list in pristopno izjavo. V kolikor niste polnoletni, jo morajo podpisati pred začetkom treninga starši oziroma zakoniti zastopniki.
Vsi zainteresirani nam prosim posredujte informacijo na naš mail oziroma kliknite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Otvoritev treningov

Treningi na osnovni šoli Ig so se danes 30.09.2013 uspešno začeli, za lokacijo Škofljica pa še vedno zbiramo prijave za otroke od šestega razreda naprej. Ko bo prijavljenih vsaj osem učencev, se bomo dogovorili o točnem datumu in uri. Do takrat pa se lahko pripelje otroka tudi na Ig. Prijavite se lahkoi na naš mail:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Pristop do vhoda v telovadnico OŠ Ig

Če pridete iz strani Ižanska cesta zavijete pred glavno avtobusno postajo pred rondojem na desno, se peljete med dvema hišama, kjer je malo tesno in na desni strani ceste zagledate pošto, za katero zavijete na desno na parkirni prostor pri telovadnici. Nato greste peš do konca parkirišča ob telovadnici in pridete do zelene kovinske ograje in osebnega prehoda. Takoj za to ograjo je vhod v športno dvorano. Ko pridete čez prva steklena vrata pojdite levo po stopnicah navzdol kjer je receptor, kateri vas bo usmeril v garderobo ali v stekleno avlo, kjer potekajo treningi.

Treningi aikida

v našem športnem klubu Krim se začnejo v ponedeljek 30.09.2013 na že znanih lokacijah in v času, ki je že objavljen na naši strani kar si lahko ogledate tukaj. Prva dva tedna je udeležba brezplačna, zato pridite in poiskusite, morda vam bo zanimivo.

Začetek treningov

Treningi se bodo začeli v začetku oktobra tako za otroke kot za odrasle. Prva dva tedna v oktobru se lahko udeležite treningov brezplačno, da spoznate kaj je to aikido in ali je to tisto, kar bi želeli trenirati. V kolikor se odločite, da boste s tem nadaljevali se plača za ta mesec polovična cena, naprej pa se bo zaračunavalo po ceniku.
V kolikor bo prisotnih več vadečih iz iste družine, se lahko dogovorite s trenerjem za dodatni popust.

Pozdravljeni na naši novi strani.

Aikido športno društvo Krim začenja z začetnimi in po potrebi nadaljevalnimi tečaji treningov za otroke in odrasle. To velja še posebaj za nežnejši in šibkejši spol, ker je to seveda netekmovalna in neagresivna športna veščina, kjer je potrebna predvsem preciznost, ravnotežje, orientacija in hitra odzivnost in za to ne potrebujemo silo in velike mišice.

Translate

 

Logotip

 

Lokacija treningov

Treningi se izvajajo v okolici Ljubljane, na Igu in Škofljici.

zemljevid
Klikni na sliko za povečavo.